Ce este fotbalul? Cum joacă echipele de fotbal?

Fotbalul este un sport popular în întreaga lume. Se joacă cu o minge, numită minge sferică, de două echipe de 11 jucători. Există peste 250 de milioane de oameni care joacă fotbal în peste 200 de țări din întreaga lume. Este cel mai popular sport din lume și este practicat de mai mulți oameni decât orice alt sport din lume. Dar ce este fotbalul? Cum se joacă? Să aflăm! Iată câteva fapte interesante despre fotbal.

Jocul se joacă pe un teren dreptunghiular, care are o lungime de aproximativ 100 până la 120 de metri (91,47-109,7 m). Există o linie numită mijlocul terenului, iar terenul este împărțit de un gazon artificial sau suprafață de iarbă numită teren. Terenul de joc este în general făcut din iarbă naturală. Cu toate acestea, gazonul sintetic și suprafețele de iarbă sunt, de asemenea, folosite pentru joc. Dacă nu sunteți sigur ce tip de gazon să alegeți, iată câteva lucruri de știut (mai multe informatii).

Jucătorii sunt împărțiți în trei categorii generale: atacanți, fundași și mijlocași. Atacantele sunt atacanții principali în atac. Fundașii joacă în apărare și protejează zona de poartă. Mijlocașii sunt, de asemenea, cunoscuți ca mijlocași. Atacantii centrali sunt cel mai periculos jucator din treimea atacanta a terenului. Își folosesc viteza pentru a ajunge la minge. Și, în caz de fault, vor încerca să salveze mingea.