Evoluția ghetelor de fotbal

Evoluția ghetelor de fotbal a fost foarte rapidă. Primul stil de cizme a fost dezvoltat în America de Sud în anii 1940. Acest tip de ghete era ușor și flexibil pentru a ajuta jucătorii să lovească mingea. Designul a ajutat, de asemenea, la îmbunătățirea controlului. În 1954, Adi Dassler a introdus crampoane înșurubate, care le-au oferit germanilor un avantaj la Cupa Mondială. Compania Puma a fost fondată de Rudolf Dassler. A fost un succes pentru ambele mărci.

Pe măsură ce tehnologia a evoluat, aspectul și performanța ghetelor de fotbal s-au schimbat semnificativ. Înainte, ghetele de fotbal erau disponibile doar pe negru, dar în prezent sunt disponibile într-o gamă de culori. Branduri populare de ghete de fotbal precum Nike și Adidas au început să își comercializeze produsele în mass-media, iar vedete precum Cristiano Ronaldo își promovează propriile mărci. Forma și culoarea ghetelor de fotbal s-au schimbat considerabil de-a lungul anilor, iar acum vin într-o varietate de stiluri.

Anii 1970 au adus progrese uriașe în designul ghetelor de fotbal. Epoca a văzut mai multe opțiuni de culoare, cizme mai ușoare și sponsorizare sporită. În acest timp, Adidas a devenit marca lider și a lansat o serie de noi tehnologii. Cizma Copa Mundial, care a fost cea mai vândută cizmă din toate timpurile, a fost confecționată din piele de cangur. Pielea integrală a fost introdusă mai târziu. A fost folosit de atunci. Aceste inovații în ghetele de fotbal au dus la o încălțăminte mai confortabilă și mai elegantă. Verifica: https://www.r-gol.com/ro/trening-de-fotbal-nike