Bazele fotbalului

Există trei poziții principale în fotbal: mijlocaș, atacant și portar. Mijlocașul este responsabil pentru legătura dintre apărare și atac și este de așteptat să alerge cel mai mult în timpul unui joc. Mijlocașii trebuie să fie în formă fizică și agile, deoarece se așteaptă ca aceștia să pătrundă adânc în teritoriul inamic în timpul unui atac și apoi să treacă în apărare pe măsură ce adversarul păstrează posesia mingii. Atacantul este responsabil pentru marcarea golurilor și este de obicei numit atacant. Atacantul central, sau atacantul, este considerat cel mai periculos jucător din treimea atacantă a terenului.

Câmpul are de obicei 100 de metri lungime și 50 de metri lățime. Există goluri la ambele capete, precum și marcaje pentru centrul de lovire, colț și suprafața de pedeapsă. Terenul de fotbal este împărțit în jumătăți de o linie care parcurge centrul terenului și leagă centrul ambelor linii de margine. Există, de asemenea, un punct central, marcat de un cerc de 10 metri, pe care jucătorii nu îl pot atinge cu brațele. Acest lucru este pentru a preveni golurile să intre în poarta adversarilor.

Jocul de fotbal își are originile în cele mai vechi timpuri. Unele dintre cele mai vechi jocuri de lovitură sunt menționate în manualele militare chineze, datând din secolul al II-lea sau al treilea î.Hr. Primele reguli oficiale de fotbal au apărut în secolul al XVIII-lea în Anglia, dar rădăcinile sportului merg mult mai în urmă. Kemari, un joc jucat în Japonia, era o versiune mai simplă a fotbalului. În kemari, participanții au încercat să țină mingea de pe pământ în timp ce o depășesc.

Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/alte-tricouri-echipe-de-club